De bedste faglitterære lydbøger er dem, der imponerer dig

2021 viste sig at være et meget godt år for faglitterære lydbogsdownloads! Audiobooks salg voksede hurtigere end nogen anden bog kategori, selv går op firedoblet på bare første halvdel af året, og mange flere lydbøger ramte hylderne på uhørt priser. Årsagen til dette er simpelthen fordi lydbøger er langt mere bekvemme end bøger; for eksempel kan du bogstaveligt talt tage din MP3, uanset hvor du går, så du aldrig behøver at stoppe med at lytte, hvor du nogensinde kan gå.

Så hvis populariteten af faglitterære bøger synes at have bremset en smule, hvad der gør dem så populære i lydbog form? Faktisk er lydbøger i stigende grad varierede, der dækker en lang række emner, fra aktualitetsprogrammer til historie til biografier og alt derimellem. Der er endda nogle lydbøger, der dækker værker af fiktion! Hvordan er det muligt? Det er ikke rigtig… men de bedste faglitterære lydbøger virkelig kombinere de bedste dele af traditionelle skriveteknikker med elementer fra verdener af fantasi og historiefortælling, for at skabe en virkelig fascinerende oplevelse, som efterlader læseren ivrige efter at finde ud af, hvad der sker næste.

Et glimrende eksempel på den bedste faglitterære lydbog er Steve Jobs: A Memorable Speedy af Andrew Ross. Dette er en helt fantastisk lydbog, stærkt anbefalet af de fleste mennesker, som jeg kender, og værd at de tredive minutter eller så det koster at downloade. Det er en absolut fremragende og underholdende erindringer om livet for en af de mest indflydelsesrige iværksættere i det tyvende århundrede, og plottet resumé virkelig kommer til hjertet af sagen. Du vil lære nogle af de vigtigste beslutninger, han gjorde, nogle af de store øjeblikke i hans liv, og du vil absolut føle som om du har været der selv ved at lytte til denne fantastiske historie!

En anden af de bedste faglitterære lydbøger jeg har hørt er The Dog Whisperer af David Morrell. Dette er en stor erindringsbog, velskrevet og godt fortælling. Hvis du har en hund og en lang opmærksomhed span, denne bog er for dig. Hvis du ikke gør det, vil du sandsynligvis ikke, enten fordi det er en alt for lang historie, eller fordi det trækker på alt for længe. Men uanset hvad, det er en stor lytte, og værd at de femten minutter eller så det tager at begynde.

Selvfølgelig er lydbøger ikke de eneste ting, vi kan købe som en del af et godt bogvalg. Vi har også mange vidunderlige faglitterære bøger, og disse er også tilgængelige som lyd downloads. Mine personlige favoritter er A History of Western Cooking af Steven Elliott, og Sådan starter du en restaurant af Steven Davidowitz podcast. Der er så meget at lære af disse store bøger, og selvom du aldrig har planer om madlavning igen, når du er færdig med disse, er de bestemt værd at lytte til.

De bedste faglitterære lydbøger er dem, der får dig til at tænke, eller som får dig til at græde, eller som trækker dig tættere på de pågældende tegn. Hvis du vælger din favorit, kan du garantere, at du vil blive ved med at lytte til den i lang tid fremover. Fordi intet kan sammenlignes med følelsen af at have en rigtig levende person fortælle dine personlige historier til dig. Hvilket betyder, at du i nogle tilfælde kan ende med en ny ven.


Comments are closed