eBay – en god deal?

Spørg rundt og du vil finde masser af mennesker, der bruger meget af deres tid på udkig efter gode tilbud. Og øjnene, gode tilbud kan findes overalt: værftets salg, engros lagersteder, loppemarkeder,… og selvfølgelig på online auktioner. eBay er den største og mest populære online auktion site: som millioner af auktioner konstant foregår, finder du helt sikkert de ting, du ønsker. Men spørgsmålet er, kan du få det til en rimelig pris? Sikkert gør du. Hvis du er heldig… og smart!

For at sikre, at du får en god handel på eBay, er det vigtigt du gøre lidt forskning, før du begynder at placere bud.

Trin 1: Få så mange oplysninger om elementet, som du kan

Læs auktionen, hvert et ord af det. Denne måde du minimere risikoen ved skuffelse senere. Hvad sælgeren fortæller dig om ægtheden, om garanti, og selvfølgelig, om betingelsen om varen? Husk at også læse mellem linjerne: måske sælger tilbage noget ud på formål. Det er meget vigtigt at få så mange oplysninger som du kan, før du afgiver et bud. Vil du vide mere om et emne end hvad du får at vide, så tøv ikke med at spørge sælgeren. eBay forudsat en ‘Spørg sælgeren et spørgsmål’-link i menuen til højre på hver auktion side.

Trin 2: Opmærksomhed til levering detaljer og returret

Under beskrivelsen af en vare tilføje sælgere (normalt) forsendelse detaljer. Læs dem omhyggeligt. Tjek hvor lang tid det vil tage for sælgeren at skibet elementet efter din betaling er ryddet. Du ønsker ikke din nuværende ankommer 2 uger efter din mors fødselsdag! Endnu vigtigere, er oplysninger om forsendelsesomkostninger. For de fleste varer betaler køberen for dem, så du skal holde øje med sælgere, som forsøger at opkræve dig mere end den faktiske leverings- og administrationsgebyr omkostninger er. Dette for at undgå at betale en formue for en vare, der var en god handel på sig selv.

Trin 3: betalingsoplysninger

Finde ud af, hvilke betalingsmetoder, sælgeren accepterer. Er han ønsker du at betale via bankoverførsel, check, kreditkort,…? For det meste, foretrækkes betalinger gennem PayPal. PayPal er et eBay-selskab, der gør det muligt at sende og modtage online betalinger sikkert, nemt og hurtigt.

Trin 4: Kontroller priser

Før du afgiver et bud, surfe på internettet på udkig efter priser tilgængelige fra online og offline kilder. Du ville ikke være den første til at finde ud af bagefter du ville have betalt næsten halvdelen, hvis du havde gået til butikken rundt om hjørnet…

Trin 5: få at vide, at sælgeren

Læs mere om sælgeren. Hver eBay medlem har en profil i forumet Feedback. Denne profil har grundlæggende oplysninger om medlemmet og en liste over feedback tilbage af deres handelspartnere fra tidligere transaktioner. En medlemsprofil fuld feedback, klik på tallet i parentes ud for deres bruger-ID. Sørg for at tage et godt kig på det. Desværre, der er mange uærlige mennesker derude! Du kan finde ud af en masse om troværdighed en sælger ved at læse hvad deres tidligere kunder eller sælgere har at sige!

Efter disse retningslinjer optimere du helt sikkert dine chancer for at finde et godt tilbud på eBay. I virkeligheden, hjælper disse samme trin også dig med at beskytte dig selv. Online auktioner er en masse sjov, men du skal være opmærksom. For at undgå at blive offer for onlinesvindel, gøre du bedre din smule forskning før du placerer nogen bud.


Leave a Reply